Известие

Collapse
No announcement yet.

FiatEcu проблем.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
    Интересно ми е дали някой друг от форума, който има познание в тази насока, ще потвърди твоята теза!

Пък аз може тия дни да си направя един експеримент, да видим дали ще изгори.....
    Щом имаш 40 лева излишни. А и сега е студено навън
    Отвори кабела, включи го в колата само и пипни транзистора до куплунга след малко.
    Има значение е и кабелът чие производство е все пак
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

То много добре колеги , аз намерих пост във форума на АУДИ, където един колега от баварската школа е имал такъв проблем с кабела, направил е проверка на елементите на кабела и му се указало чип SMD 393 ( струващ 30 ст.) Направих една консултация в магазин за ел. карантии и си купих същия чип със същите параметри, само че разликата беше в кодировката SMD 293 (според еладжията разликата била в това,че този чип издържа на по-ниски температури). Всичко добре, запоих го и....пак същата работа. И сега го експедирах този проклет кабел на професионален доктор, да видим какво ще измисли...

П.П. не съм много сигурен, че се казва SMD или SDM...едно от двете е
      Alfa Romeo 156 2.0 JTS Дъ Блек Багер
      Lancia Prisma 1.6 I.E. Пепа Проклетата

Comment

Еми колеги. Работата беше ясна. С пустия кабел нищо не става. Наложи се да си купя нов (цена 30 лева) пак от побратимената Китайска република. Разликата е че не е от сините евтини боклуци Vag. Само смених настройите във FES и си захвърча като лудо.
        Ако някой колега си търси кабел, да направи като мен: -ebay. И с доставката и с чакането си струва. До сега спестих около 100 лв. само от диагностики.
        (извинявам се за дългото ми отсъствие, бях из Хевропата да види и той, бай Петко свят).
        Alfa Romeo 156 2.0 JTS Дъ Блек Багер
        Lancia Prisma 1.6 I.E. Пепа Проклетата

Comment

Моя също изгоря но не само ЛМ393 но и три транзистора J3Y(S8050).Като ги сменя ще пиша дали се оправя само с това.Аз го изгорих като запалих колата с включен кабел,или невключен в лаптопа(все още гадая как).
          Алфа ромео 159 jtdm 2.4/16v AT
          Алфа ромео 159 jtdm 1.9/ 8v
          Ford Mondeo 2.0/16v Ex.

Comment

Първоначално публикувано от west421 Покажи съобщение
            Моя също изгоря но не само ЛМ393 но и три транзистора J3Y(S8050).Като ги сменя ще пиша дали се оправя само с това.Аз го изгорих като запалих колата с включен кабел,или невключен в лаптопа(все още гадая как).
            При невключен в лаптопа гърми. Писал съм защо някъде тук, но много не ми вярват. Гърми и FTDI чипа
            Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
            156 1.8TS 16V (01.2001)
            147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
            0879369082

Comment

Working...
            X